top of page

Essets guide till märkesdrinkar III

Uppdaterat: 5 okt. 2022

Vi fortsätter med tredje och sista artikeln i vår favorit trilogi (första och andra hittar ni här). Om man vill gå ut och dricka är campus nog den snällaste mot bankkontot, därför har Esset tagit reda på bästa fredagspubbarna på campus!


Fredagar


Vetenskapligt diagram över drinkarnas ratings


Allting gott har sitt slut, tyvärr kommer helgen då man måste gå till stan och spendera CSN-krossande 150 kr per drink. Men som tur är ligger tisdagen runt hörnet då man återigen kan vara kung i baren! Här kommer den tredje och sista delen av vårt osunda drickande som vi kallar vetenskap.



Våra tidigare erfarenheter har lärt oss att kemisterna kan vara lite känsliga för oss i andra sektioner, så vi drog till deras pub Dragskåpet tidigt. Trots att vi var där först av alla var de tveksamma till att släppa in oss, tur att vi är charmiga! Deras helt klart roligaste shots är Vaccinen, som tas ur varsin spruta. När vi kom dit hade de tyvärr slut på märken, och man får tydligen inte ta sprutan utan “vaccinationsbevis” i form av märken. Så vi fick helt enkelt recensera det vi minns från tidigare besök.


När vi var där sist kunde vi vaccinera oss mot snefylla, bra beslut och framför allt Chalmers! Smaken var kanske inte den bästa, men det är viktigt att ha 3 doser vaccin i kroppen enligt Tegnell. Det finns också en ganska god grön drink kallad Organslask som man får ett snyggt märke för.



Den pub vi besökte längst tid under fredagen var Flygs T-centralen. Här fanns det en väldig massa kul att dricka och vi fick många nya märken! En av de roligare märkena var Ubåten som egentligen ska drickas på afterski, ur en hyrd skidpjäxa. Så serverades den tack och lov inte här men den smakade fortfarande helvete såsom den ska! Deras andra roliga drink var TT-teknologen som man fick pantsätta sin ena sko för att få dricka, den fick du inte tillbaka förens din öl var uppdrucken. Så du får välja om du vill offra en strumpa till det kladdiga pubgolvet eller försöka hoppa på ett ben till du druckit klart.



Essets besök på Maskins Smörjkammaren var kanske inte vårt mest produktiva besök, vi hade nog lite för kul då! Vilket också säger en del om vad vi tyckte om puben. Sektionsdrinken som vi tyckte var mest ikonisk var Shotskidan, som vi tog många gånger och samlade på oss en del märken som vi sedan tappade bort. Det finns tre olika shots med motsvarande märke i grön, röd och svart färg.



På fredagen har också Arkitekterna öppet i Byggeriet, en mysig liten pub som ger en chansen att vara intim med 70 pers samtidigt. Festoville som vi har nämnt deras mest ikoniska drink har kanske det snyggaste märket på Campus, och kommer i tre delar. Problemet är bara att man måste dricka typ 1 dl tabasco för att få den. Gillar man tabasco i sin drink så är det här det självklara valet!


Kvällens sista pub blev Istället eller issy som Indek själva kallar den (om du istället läste istället istället för I-stället läste du fel). Tyvärr har de bara en sektionsdrink som vi faktiskt inte tyckte var ikonisk nog att vara med på listan. Vi tillbringade därför tiden där med att dricka olika shots för 20 kr styck(!) och skämma ut S-sektionen i Beer Pong. Vi hade riktigt kul där, men det är också rätt oklart när de faktiskt har öppet. Esset tycker i alla fall att om ni hör musik komma från W, så gå dit, det blir kul!


Nu blir det vit månad för oss på Esset!


Drink responsibly,

Don't spill it


Skribent

Tomas Johansson


Forskningspartner

Shakar Garmeny


Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page