top of page

Essets guide till märkesdrinkar II

Uppdaterat: 29 sep. 2022

Alkohologerna [1] Tomas och Shakar med vänner, var även på jakt efter märkesdrinkar under torsdagen. Torsdag ligger lite extra nära hjärtat fördel oss på Esset eftersom det är pub i S-SEKTIONENS HELT EGNA OASEN! Men vi ville även veta vad mer campus hade att erbjuda under torsdagskvällen och vi blev inte besvikna! Vi fortsätter med torsdagspubarna här i den andra av tre artiklar.


Torsdagar

Vetenskapligt diagram över drinkarnas ratingsHej och välkomna till del två i vår lilla krökar-trilogi där vi går runt på campus och försöker klura ut var man får mest valuta för sitt CSN. Ni kan börja med den första delen om ni inte redan läst den och imorgon så släpps sista delen där vi pratar om vår fredag.

Först ut på torsdag har vi oaSen som ni känner till, vår egen pub som såklart är den objektivt bästa! Här har vi hög musik, Beer Pong och ordentligt med alkohol. Öppnar torsdagar 17 som ni förhoppningsvis redan vet. Den har beskrivits av icke S-are som den mest kaotiska puben, vilket vi självklart håller med om och ser som en komplimang!


Allt vi serverar är givetvist ikonsikt eftersom det kommer från oss, men våra två största stoltheter är nog Sambrygd och Betongblandaren. Sambrygd är vår egna öl som smakar fantastiskt, om man gillar öl i alla fall.


Den mest ikoniska drycken på Campus med sett till originalitet och tillvägagångssätt är Betongblandaren som vi har utsett till Campus mest ikoniska shot! Om du inte känner till den får du helt enkelt beställa den nästa torsdag. Det enda du behöver veta är att den tas i par, förslagsvis med en främling som du inte tror har könssjukdomar och att familjemedlemmar ej rekommenderas om du inte är från Alabama.Vårt nästa besök blev hos Miljö och Lärare som delar pub i Gr8n och de öppnar torsdag 17.15 därför att det “måste vara studieutrymme fram till dess”, så typiskt lärare! Lokalen är liten men vi hade väldigt kul ändå, och samlade på oss ett stort forskningsunderlag i form av 2-3 promille.


Vår helt klart mest beprövade shot hittar vi i gr8n och den heter Röda pennan. Det är en ganska god shot som man blir betygsatt A-F utifrån hur man tar den, vi gjorde vårt yttersta för att få ett A men kom endast upp till B efter 4 försök var. Vi kom även tillbaka senare, rejält packade och testade att sjunga Till systembolaget. Vilket de i baren hatade och gav oss ännu lägre betyg! Chefsredaktören har en teori att om den tas som betongblandaren borde man få A. (Om ni vill testa det och hjälpa med forskningen får ni gärna skriva till oss på instagram @essetkth)


Andra drinken vi vill ha på vår lista är Wegan som är en mycket god drink, den är inte egentligen så intressant men kanske den godaste på campus enligt oss så vi valde att ha med den ändå!
Open håller till i Hardoxtorsdagar och där måste man dricka Open-shotten, eller ja, “Opens mest episka shot” vilket är ett alldeles för långt namn. Shotten är en blandning av fyra random spritsorter som bestäms av ett alkoholistiskt lyckohjul som snurras fyra gånger. Som vetenskapsmän måste vi påtala att smaken är varierande och kan således icke tilldelas smakbetyg.
Media har pub i Meta torsdagar från 17.17, av någon anledning. Här hade vi riktigt kul! Väldigt stort dansgolv med bra musik! Men också plats att sitta ner och till exempel njuta av en Öl och Bulle som kan ge dig ytterligare ett märke. Det finns också arkad- och casinospel om det är din grej. Esset rekommenderar att komma tidigt, annars riskerar du att bli nekad på grund av för många utanför sektionen.


Här finns det två roliga drinkar, Hipster och Gold strike. Hipster var en väldigt god rosa drink som vi tyckte mycket om, Gold strike var en vanligt shot som omedvetet var i olika färger, men den glittrade och smakade starkt så vi tog med den.
Sist men inte minst av torsdagspubbarna är Tolvan som är Elektros och medicinsk tekniks pub. Den har campus näst mest ikoniska drinken efter Betongblandaren, nämligen Elektrokyssen. En väldigt god drink men framför allt en kul upplevelse eftersom den är väldigt elektrisk, ja ni får se när ni provar den. Det är ett måste att ha fått en kyss hos Elektro! Här serveras även en Hjärnblödning av Medicinsk teknik som ser helt vidrig ut! Men den smakar riktigt gott ändå.


Sedan publiceringen av första atikeln har Esset fått information att "mjölken" egentligen heter "knölpåk". Så om ni hamnar på bergs onsdagspub är det alltså inte "mjölken" ni ska beställa. Esset ber om ursäkt för mindre än perfekt journalistik.

Skribent

Tomas Johansson


Forskningspartner

Shakar Garmeny

 

[1] Alkoholog: påhittat ord från Essets skribent Tomas. Någon som studerar alkohol genom att konsumera den.

Ex. "Jag är inte alkoholist, jag är alkoholog"

Comments


Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page