top of page

Essets guide till märkesdrinkar

Uppdaterat: 29 sep. 2022

Nu när höstmörkret närmar sig och kursernas ångest når sin maximipunkt behöver man koppla av lite, vilket givetvis görs bäst på campus pubar. Vi på redaktionen har beslutat att hjälpa er supa bort kursernas ångest på bästa vis! Vi börjar med tisdags- och onsdagspubar här i den första av tre artiklar. (andra och tredje hittar du här)


Vetenskapligt diagram över drinkarnas ratings


Vi har därför gått till alla pubar på campus och betygsatt deras mest unika och spännande drinkar, för att försäkra att ni dricker upp ert CSN med maximal njutning. Följande kriterier har bedömts och sammanställts i denna ytterst vetenskapliga studie:

  • Experience: Hur rolig är drinken?

  • Flavour: Hur god är drinken?

  • Drinkability: Hur lättdrucken är drinken?


Tisdagar


Först ut har vi Fysiks Konsultatet som öppnar redan tisdag. Vi frågade givetvis varför i hela friden de har öppet på tisdagar, och fick svaret att ingen annan hade det. Vi frågade också varför de öppnar 17.23 och personen i ingången trodde det berodde på att det var två primtal, väldigt matematiskt av dem.


De drinkar som Esset bedömt vara värdiga här är Schrödingers katt och Promilleacceleratorn. Schrödingers katt tas i par och är inspirerad av Schrödingers paradox, det är tyvärr allt vi kan säga. Men ta den, den är rolig! Promilleacceleratorn är en god drink med ett fint märke, ni får också en glowstick! Sedan finns det även en ganska äcklig drink som smakar hembränt, den heter Biromialsatsen och bör undvikas!


Onsdagar


Byggingenjörernas Byggeriet är den pub som öppnar tidigast på onsdag (17:00). Första gången vi kom dit och skulle beställa berättade den jättetrevliga bartendern som för övrigt hade en tampong i näsan att det inte fanns alkohol så vi drog ganska snabbt. Vi kom tillbaka nästa vecka och njöt av en Byggare Bonk shot, en mycket ikonisk shot! Shotten tas iklädd en bygghjälm medan bartendern bankar dig… (på huvudet ditt snusk!).Härnäst har vi Hardox som är Bergs pub. De öppnar 17:15, tror vi, deras mest ikoniska drink är “mjölken” som vi inte kommer ihåg namnet på (mycket vetenskap i blodet då tyvärr). Den smakade mest mjölk och man fick en bucklig plåtbit som märke, som vi lyckades tappa bort. Ja vi var som sagt inte de bästa journalisterna vid det här laget. Deras andra är två ikoniska shots som heter Masugn, båda är väldigt goda och ökade vår andel vetenskap i blodet ännu mer. Höga poäng till dem!


Under lill-lördagen har även Data öppet i Meta, men vi har inte lyckats testa någon av dem. Första gången hade de stängt och andra gången visade det sig att de inte serverar sprit före 20:00 vilket vi alkohologer inte orkar vänta på!


Skribent Tomas Johansson


Forskningspartner

Shakar Garmeny

Comments


Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page