top of page

Insändare: Så här maximerar du din Lava-upplevelse

Om tre veckor går samhällsbyggnadssektionens arbetsmarknadsmässa Lava av stapeln på den digitala plattformen Graduateland. Lava är en guldgruva för dig som letar jobb eller för dig som vill nätverka och skapa nya kontakter med spännande företag. För att få ut så mycket som möjligt av mässan kommer projektgruppen med lite tips för hur du maximerar din Lava-upplevelse.


Förbered din profil innan mässan

Redan måndagen den 24 januari kan du börja förbereda din profil på Graduateland. En länk kommer att skickas ut till din KTH-mejl med en inbjudan. Den 3 februari öppnar plattformen för alla. Det innebär att företagen kan börja spana in studenternas profiler redan då. Det är en ypperlig möjlighet att göra ett första intryck på företagen. Make it a good one!


Undersök vilka utställande företag som deltar

På Graduateland kan du enkelt se vilka tjänster företagen erbjuder (trainee, examensarbete, sommarjobb, deltidsjobb, heltidsjobb). På så sätt blir det lättare för dig att snabbt komma i kontakt med företag som intresserar dig.


Vill du vara ännu mer förberedd? Anmäl dig till våra event Karriärkvällen och kontaktsamtal. Ansökan stänger imorgon 21 januari, så se till att sök!


Karriärkvällen är ett nytt koncept som bygger vidare på konceptet Intervjuteknik som föregående års projektgrupp utvecklade. Under Karriärkvällen får studenter både sitt CV granskat av en Don och en intervjuteknikssession med en rekryteringskonsult från JobSolution. Eventet tar plats på Zoom den 1 februari. Deltagarna är med i utlottningen av en digital retorikkurs hos Snacka Snyggt.


Kontaktsamtal är en möjlighet för studenter att få prata med ett företag på tu man hand. Det är väldigt bra möjlighet att bekanta sig med ett företag. Det är inte ovanligt att studenter landar sina första branschjobb efter att ha deltagit i kontaktsamtal. Vilka företag som deltar i kontaktsamtalen kan du läsa här.


Under mässan kan du besöka företagens digitala montrar. Där kan du läsa mer om företagen och chatta med företagsrepresentanter. Företagen tycker att det är jättekul när ni initierar kontakt så var inte rädda för att göra det.


För dig som går andra året på S och snart ska välja inriktning: Prata med företag inom de branscherna som intresserar dig. Det kan underlätta ditt val!


Tre paneldiskussioner kommer att sändas live på Graduateland under mässan. Dessa kommer att handla om att bygga och planera för extremväder, varför det tar så lång tid att bygga och hur man skapar goda företagskulturer. Du som tittar på paneldiskussionerna är med och tävlar om fina priser. Mer information kommer!


Flera tävlingar kommer att hållas under mässan. Besök vår Lava-monter under mässan för att ta reda på vilka tävlingar som anordnas. Detta vill du inte missa!


Med allt detta sagt hoppas jag att du är lika taggad på mässan som jag är! Många möjligheter finns för den som är villig att ta dem. Graden av engagemang kommer att spegla sig i hur givande du tycker att mässan är. Det blir vad man gör det till! Slutligen vill jag en sista gång uppmana dig att söka till Karriärkvällen och kontaktsamtal. Det är en fantastisk möjlighet att bli lite mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Vi ses på mässan den 10 februari!


Ebba Petersson

Kommunikationsansvarig, Lava 2022

Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page