top of page

Glass i stora lass! Esset testar: Nya glassarna

Nu närmar sig sommaren! Vad är den svenska sommaren? Jo, små grodorna, sill, regn och sist men inte minst, GLASS! Esset har tagit på sig ansvaret att utvärdera några av de nya glass-nyheterna som erbjuds av GB i år. Nedan kan ni läsa en kort beskrivning av glassarna, samt vad redaktionen hade för utlåtande. Priserna för glassarna har beräknats genom att multiplicera Pressbyråns kampanj-pris med två.


Salty Liquorice: 28 kr

Glassen har liknande geometriska egenskaper som en daimstrut, fast multiplicerat med en förändringsfaktor på drygt 0.8. Det gör att den nog enkelt kan ätas upp snabbt, för att undvika smältning. Till skillnad från daimstruten så består toppen av ett tunt lager mjukt saltlakrits, inte sötlakrits, som man skulle kunna tro. Det gör dock att glassen blir bättre, då saltet balanseras av vaniljglassens söthet. I vaniljglassen ligger det små bitar av mindre sötlakrits. Dessa tillför en del då yttre lagret saltlakrits förtärts. Konen skilde sig inte så mycket från en daimstrut, bara en vanlig glasskon. Glassen avslutades med en choklad överraskning i slutet. Som lakritsälskare skulle jag vilja påstå att jag förväntade mig lakrits på botten, men aja, allt kan inte vara perfekt. Lagom god price-to-performance. Rekommenderar att köpa på halvpris.


OBS! Denna glass kommer endast uppskattas ifall du gillar lakrits, och utvärderades av en lakritsälskare (Milton)!

Essets betyg: 🍦🍦🍦🍦➖


Salted Caramel Brownie Peace Pop: 32 kr

Det yttre lagret av saltad karamell ser väldigt tunt ut men det är väldigt smakrikt och gör att glassen i sin helhet blir väldigt salt. I mitten av glassen gömmer sig ett fredstecken av choklad som smakar väldigt likt chokladmitten i glassen Nogger Classic. Du får inte jättemycket glass för pengarna men för en extremt långsam glassätare (som mig) så passar denna glass perfekt som inkörsport till pinnglassens annars så främmande värld. I likhet med annan Ben & Jerry-glass så får du betala en liten extrapremium men i utbyte gömmer det sig små chokladpluppar i glassens vanilj-insida som bryter upp homogeniteten och gör glassen så intressant.


Essets betyg: 🍦🍦🍦🍦➖


Cornetto Soft Cookie & Chocolate: 26 kr

Denna glass framstår som en mjukglasstrut i köpformat. Det finns dock en anledning till att du aldrig kunnat köpa mjukglass hos Pressbyrån tidigare. Denna strut med mjuk choklad- och vaniljglass och chokladkärna känns som om den mer är framtagen på Teknikringen 58 än GB-fabriken i Flen. Tyvärr saknades krämigheten som utmärker den klassiska mjukglassen och Cornetto Soft Cookie & Chocolate framstod mer som en kall mums-mums än ett nytänkande bidrag till frysboxen.


Essets betyg: 🍦🍦➖➖➖


Duo Sandwich Milk Chocolate & Pear: 21 kr

Denna Glass upplevs som en GB big pack men i kexet från den vanliga sandwich glassen. Päronsidan smakar som päronglass med mjölkbas. Chokladsidan är lite mer intressant med små chokladpluppar i. Med tanke på priset är denna glass god men om man vill ha något som smakar päron så rekommenderar Shakar fortfarande Piggelin. Milton anser att glassen gav en behaglig smakupplevelse, dock skulle han fortfarande rekommendera den klassiska GB Sandwich över denna nya sort.


Denna glass kan liknas med att träffa en kusin som du inte har så mycket gemensamt med. Du kan uppskatta att träffas och prata lite, men det är inte lika kul som att träffa din favoritkusin!


Essets betyg: 🍦🍦🍦➖➖ความคิดเห็น


Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page