top of page

ESSET - Den nya vägledarenKlockan är tio på kvällen i en nyligen uppgraderad och lite väl dyr övningssal i E-huset. Där sitter en grupp med nio studenter, vissa träffas för första gången medan andra känner igen varje ansikte i rummet. Studenterna har samlats framför en whiteboardtavla där det skrivs upp nyckelord och ansvarsfördelningar, allt från fisk till fågel tas upp och diskuteras grundligt till ett konsensus nås. Alla har ett gemensamt mål: de ska starta upp S-sektionens senaste fluga: Esset.


Det här med Esset är faktiskt inte en så värst ny idé. Så sent som 2014 kunde oaSens invånare greppa händerna kring ett häfte i A5-format där ordförande blickade tillbaka nostalgiskt på en tid då oasen inte hade en stadssilhuett på sin nordöstra vägg och alla fönster fortfarande gick att öppna. För väg och vatten-teknologerna på 70-talet var vägledaren, tryckt i svart text på färgglatt kontorspapper, en regelbunden förekomst i vattenhålet, där mikrovågsugnarna i V-huset nu ligger.

“Jag kan lova att allt är genomsyrat av hundra procent vetenskaplig och konstnärlig excellens.”

Nu ser saker och ting så klart lite annorlunda ut och pappersformatet som vi lärt känna utmanas av nya innovationer. För vem orkar bråka med tryckeriet om falsning, färgkoder och filformat? Vem vill tära på jordens resurser när det finns både snyggare och “digitalare” alternativ. Och framför allt, kanske den största frågan: Vem ska läsa tidningen när Oasen nu står tom? Vi har därför tagit fram en nyhetssida som verkligen är värd 2020-talet. Här samlas alla senaste nyheter, insiktsfulla reportage och underhållande artiklar under samma tak. En plats för allt. Allt för att göra det lite lättare att vara involverad i det som händer i vår omgivning och för att alla ska få möjligheten till att få sin röst hörd. Jag kan lova att allt är genomsyrat av hundra procent vetenskaplig och konstnärlig excellens.


Nä. Än har vi mer att ge. På samma sätt som du utvecklas under dina år här på KTH så kommer även vi utvecklas och anpassa oss efter det vi lär oss i målet om att ständigt vara relevanta för Sveriges framtida samhällsbyggare. Det jag däremot kan lova dig är att vi har klurat och jobbat hårt ända sedan vi satte igång i början av året. För detta arbete och det framtida jobb som jag vet att alla kommer lägga ned så skulle jag därför vilja passa på att tacka hela redaktionen:


  • Henrik Bergström - S3, STP

  • Andreas Håård - S3, BBP

  • Karl Norberg - S4, TCAEM

  • Regina Rutegård - S2

  • Reynaldo Cardenas Sanchez - S3, FEFJ

  • Frida Wistfors - S1

  • Daniel Wollberg - S3, GIT

  • Adam Åberg - FoF2


Jag skulle även vilja rikta ett särskilt tack till Andreas som har tagit fram Essets urcoola logga och varit en klippa i webbdesign-processen och till Frida som rivstartat Essets närvaro i sociala medier med imponerande hängivenhet. Och sist men inte minst så skulle jag, i egenskap av chefredacteur, vilja tacka dig som läsare och välkomna dig till ESSET - den nya vägledaren.


Karl Mårtensson

Chefredacteur


Om du inte redan gjort det så gå in på Instagram: @essetkth och Facebook: Esset KTH för att delta i diskussionen och få reda på senaste nytt inom sektionen, på campus och i omvärlden. Vill du skriva för Esset? Kontakta oss då gärna per mail på: esset@s-sektionen.se

Comments


Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page