top of page

Månadens kulturtips

Podcastformatet är perfekt för den som vill hålla sig sysselsatt under promenaden eller kanske vårstädningen. Nu när det finns mer tid än någonsin för just detta ger Karl, Kalle, Henrik och Frida sina tips på fyra poddar du kan börja lyssna på redan nu.


Karl: På minuten - Sveriges Radio

Underhållningspodcast från Sveriges Radio som har sänts på FM-bandet i över 50 år under samma koncept. Fyra mer eller mindre kända panelmedlemmar tävlar mot varandra i utmaningen att under 60 sekunder berätta om ett specifikt ämne utan att tveka, staka sig, upprepa sig, fransa ut i kanten och att lämna rummet. Programmet spelas in live i Sveriges Radios lokaler med publik och bjuder under sina 30 minuter på många skratt.



Kalle: Nu snackar vi Samhällsbyggnad

I samarbete med samhällsbyggnadslänken ger sig Madeleine Jakobik ut på samtal med några av branschens mest inspirerande profiler. Hittills har hon gästats av kändisar som Åsa Bergman - koncernchef för Sweco, Christina Lindbäck - hållbarhetsansvarig på NCC och Johan Skoglund, VD för JM. Intervjuerna har stort fokus på hållbarhet som varvas med personliga berättelser och då och då matnyttiga tips för framtida samhällsbyggare. Perfekt för dig som är intresserad av den värld du snart kommer hamna i.



Henrik: Dystopia - P3

Känns vardagen tung och som att världen vänds upp och ned? Har din corona-oro gett dig ångest? Då kan den här podden späda på din ängslan och ge dig en riktigt panikattack. Dystopia är en podcast som undersöker och tar upp de problem vi står inför idag. Det är en stor bredd ämnen från demokratins kollaps och klimatförändringar till vårt oljeberoende och den växande antibiotikaresistens hos världens bakterier. Utöver att du kommer behöva en stor dos lugnande medel kommer du även få en stor förståelse för världen och en stark känsla av att “nu jävlar fixar vi det här”.



Frida: Brita och Parisas Podcast - Acast

Brita Zackari, mångfacetterad mediepersonlighet, och Parisa Amiri, journalist och programledare, diskuterar varje vecka kultur och aktualiteter i nyhetsflödet. Parisa har dessutom vunnit “På spåret” två gånger, så nördiga kunskaper är en garanti. Det här är en podd för dig som tycker om kloka spaningar och analyser, gillar någon form av kultur eller bara vill lyssna på Sveriges kanske vettigaste personer. Brita och Parisa får en både att fundera och skratta, vilket oftast är den perfekta kombinationen för en lyckad podd.



Karl Mårtensson


Henrik Bergström


Karl Norberg


Frida Wistfors

Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page