top of page

Från nØllan till chefredaktör: Min Resa

Uppdaterat: 12 sep. 2022



Det var en varm dag i 2020 när sektionens dag skulle gå av stapeln ännu ett år. Västen var på, mottagningen var igång och jag var äntligen S-nØllan. Vi fick träffa förening efter förening för att få veta vad som fanns att göra på sektionen. Åh vad kul det var att få se alla olika typer av intressen representerade!


Esset var på plats för första gången under sektionens dag och berättade om sin verksamhet. Ett härligt gäng med många glada ansikten som var stolta över att vara där. Då var Esset en ny förening, de hade bara startat upp några månader innan. De berättade att de behövde en illustratör och det väckte mitt intresse direkt. Jag klev fram på en gång och skrev gladeligen min mejl i formuläret för intresseanmälan. Därefter höll jag tummarna och väntade tills den dagen man fick söka Esset!


Veckorna gick och äntligen var det dags. Jag fyllde i min ansökan och fick ett mejl tillbaka, jag skulle få vara med på lite teambuilding med redaktionen! Efter det var jag officiellt en del av Essets team. Essetgänget välkomnade mig redan från start, och jag fick snabbt börja jobba med mina illustrationer vilket jag uppskattade. Min första illustration för Esset var inte till en av artiklarna, utan till ett quiz som vi hade gjort iordning. Mot slutet av första året på S hade jag hunnit göra många fler och jag var helt säker på att jag ville fortsätta jobba med Esset. Vid det här laget hade jag även kommit in i Essets övriga arbete och hade börjat skriva på artiklar eller översätta artiklar från svenska till engelska. Från början var planen att jag endast skulle illustrera, men det var så kul att få bidra till artiklarna på olika sätt!


Under andra årets gång började jag fundera på att söka till Chefredaktör. Innan det hade jag inte tänkt på att ta någon ansvarspost i sektionen, men Esset hade blivit en stor del av varför jag fortsatt på min utbildning när det annars var så svårt. Det kändes som att när livet var tufft så fanns Esset där att luta sig mot. När skolan var jobbig så var Essets möten och skrivstugor det som jag såg fram emot mest. Esset bidrog så mycket till min glädje och motivation. Det började bli solklart att jag skulle söka till Essets nästa chefredaktör.


Helt plötsligt var det SM2, 2022 och det var dags att presentera för sektionsmötet varför jag skulle bli nästa chefredaktör. Det var inte någon konkurrens, men ändå kändes det riktigt nervöst och pirrig. Jag presenterade mig, öppnade för frågor och sedan var det dags att gå ut med valberedningen och vänta på omröstning. Några minuter senare skulle jag gå tillbaka till mötet och hörde applåder. Jag var Essets nya chefredaktör. Glädjen var obeskrivlig och jag satt igång med min planering nästan direkt! Det har varit en hel sommar nu med planering för rekrytering och såklart nØlleguiden. En sommar med mycket att göra som jag är oerhört tacksam över.


Snart är det dags för dig att söka Esset och börja din egen resa! Om du inte redan gissat det så rekommenderar jag starkt att du engagerar dig i Esset! Det kommer vara så kul att få välkomna ett nytt redaktions-team och fortsätta verksamheten med er!


Ansökan kan fyllas i via följande länk: https://forms.gle/pUf7PxK3Rsa3j4HQ7



Skribent

Shakar Garmeny


Fotograf

Henrik Bergström

Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page