top of page

Esset testar: Campuslunch för 50 kronor

Uppdaterat: 28 sep. 2021

Det har hänt igen: du har glömt matlådan hemma. Med bara en dag till löning och 54 kr på kontot sitter du hungrig i triangelparken och stirrar tomt ut i luften. Misströsta ej, Esset är här för att rädda dagen! Redaktionen har gett sig ut på fältresa över hela campus för att hitta den bästa lunchen en 50-lapp kan köpa.


T-Snabben

Så långt söderut du kan gå, men fortfarande säga att du är på campus, nere i den mörka tunnelbanehålan hittar du KTH:s dolda diamant. Här finns bland annat frysmat som du ofta kan få till extrapris, mystiska baguetter som är mindre, hårdare och dyrare än på resten av campus, men framförallt vitlöksbröd för 10 kr styck. Danne testade på en “T-snabben klassiker”, 6 bananer + vitlöksbröd för totalt 46 kronor, ett riktigt lunchkap!


🍲 - Mycket mat för pengarna


Östra station Godis & Tobak

Här kan man hitta riktiga supererbjudanden. För 25 kr får du campus största ost- och skinkfralla tillsammans med en kaffe eller dryck om du är student. Vi fastnade för deras korv med dubbelmos och dricka för 49 kr. En riktig klassiker till minipris!


Tyvärr serveras inte mos här “i dessa tider”. Andreas fick nöja sig med en French Hot Dog med ost- och baconkorv, som visserligen smakade bra, men för 35 kronor finns det bättre alternativ.


Restauranglabbet

Detta kan mycket väl vara testets mest okända restaurang, inhyst på gaveln i huset mittemot Östra station och 7/11. En experimentell restaurang med ekologisk och närodlad mat, det låter dyrt. Så är också fallet – dagens lunch går loss på 125 (!) kronor. Här finns inget för den prismedvetna att finna.


🪑 - Trevlig sittmiljö


Café Entré

Här erbjuds det prisvärda matlådor, t.ex teriyakikyckling eller fläskfilé i champinjonsås för 59kr. För en femtiolapp fick vi dagens soppa tillsammans med en brödbit. Mätt och belåten blev Essets chefredacteur.


La Campus

En av KTH:s trotjänare. La Campus tar a la carte till en helt ny nivå och har riktigt generösa öppettider. Den gamla Järnvägsgrillens själ ryms även inom dess väggar.


Med ett gott självförtroende visade det sig möjligt att få en hel kebabtallrik för endast 50 riksdaler (ord. pris 90 kronor). Visserligen inte något vi rekommenderar, då det vore katastrof om La Campus började gå back.


🪑 - Trevlig sittmiljö


KTH Stories

Detta trevliga och trendiga lunchställe inne på KTH Bibliotek erbjuder många olika lunchalternativ, men tyvärr inget inom vår budget. Ett hedersomnämnande kan dock ges till deras ciabattas, som kostar 52 kronor.


🪑 - Trevlig sittmiljö


THS Café

Vid övre entrén till Nymble finns campus kanske mysigaste fik. I kårhuset finns nämligen THS café med en mysig atmosfär och tydlig hållbarhetstouch. 50 kronor kan köpa dig dagens soppa eller en rejäl grillad macka.


För den som glömt både matlåda och frukost tipsar vi om brunchbuffén. En riktig hotellfrukost med äggröra, korv, våfflor och mycket mer, för dig som har 69 kronor att spendera så klart!


⭐ - Bäst i test

🏅 - Esset rekommenderar

🪑 - Trevlig sittmiljö


Exresan S-kafferiet

I vårt favoritställe på campus har exresan precis öppnat upp sina dörrar. För våra 50 kr kan vi få två varma baguetter med brie och salami. Inom kort kommer förhoppningsvis även matlådor att erbjudas för 50 kr.


🍲 - Mycket mat för pengarna

🏅 - Esset rekommenderar


Coffice

Coffice har snabbt gått och blivit KTHs kaffepumpande hjärta. Men många kanske inte vet att det går även att köpa något smått och gott till lunch. Med ett stort utbud av wraps och mackor som kan värmas kan en student lätt köpa en dricka och macka under femtiolappen. Regina kunde köpa en tortilla och en läsk för 50 kr, men den mängden mättar endast de som ätit en stor frukost.


Fika

Utbudet av luncher på Fika överträffar dess systerbutik Coffice med stora mått. Här finns campus kanske mest centralt belägna salladsbar. Den med rätt fingertoppskänsla kan här få en av de mer prisvärda luncherna.


Fikas pris på 10,90 kr/hg för sin salldsbar gör att den utklassar T-snabbens 12,90 kr/hg, även med sin studentrabatt. En plocksallad för 50 kr kommer absolut mätta även den mest hungriga av magar. Henrik lyckades få till en sallad till värdet av exakt 50 kr (med mindre avrundningar) och kunde känna sig mätt på 460 g pastasallad.


🏅 - Esset rekommenderar

Andreas

Daniel

Frida

Henrik

Kalle

Regina

Yorumlar


Annons

Annonsera med ESSET

Senaste artiklarna

Annons

bottom of page